Selecteer een pagina

Sprekers

Maand van het Commissariaat

Inge Brakman

Commissaris

Inge Brakman is onder meer commissaris bij DSM, Shell en Accenture. Daarnaast is Brakman voorzitter van het Rode Kruis.

 

Jaap Winter

Commissaris

Jaap Winter is lid van de Raad van Commissarissen van Randstad N.V. en voorzitter van de Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum. Winter is daarnaast partner van Phyleon leadership & governance.

Tjalling Tiemstra

Commissaris

Tjalling Tiemstra is momenteel actief als commissaris (ABN AMRO en Royal Haskoning DHV), bestuurder van diverse stichtingen en Raad in de Ondernemingskamer.

Frits van der Woude

Advocaat

Frits van der Woude is advocaat en partner bij Kennedy Van der Laan. Van der Woude is gespecialiseerd op de terreinen verzekeringsrecht, beroepsaansprakelijkheid en bestuurders- en commissarissen aansprakelijkheid.

Jacqueline Tammenoms Bakker

Commissaris

Jacquelien Tammenoms Bakker is ervaren commissaris met commissariaten bij onder andere Boskalis en TomTom. Samen met Margot Scheltema richtte ze in 2018 Scheltema Tammenoms op, een bureau waar zij beginnende toezichthouders helpen waarde toe te voegen aan hun rol binnen de board

Nicolette Loonen

Adviseur

Nicolette Loonen is toezichthouder bij pensioenfonds ABP, Stichting Rutgers en het CvTA. Daarnaast adviseert zij organisaties over duurzaamheidsverslaggeving en -strategieën.

Wouter Balm

Senion Impactmanager

Als ervaren organisatieadviseur begeleidt Wouter Balm profit en non-profit organisaties bij het managen van hun impact op mens en milieu.

Marleen Janssen Groesbeek

Lector Finance and Accounting

Marleen Janssen Groesbeek is lector Sustainable Finance and Accounting aan Avans Hogeschool. Ze studeerde Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Ferdi de Lange

Partner

Ferdi de Lange is partner bij Chasse Executive Search. Daarnaast geeft De Lange trainingen in binnen- en buitenland en is hij lid van de Raad van Advies van Public Affairs-bureau WKPA te Amsterdam. Sinds januari 2019 is hij lid van de Raad van Toezicht van het Netherlands Institute for Multiparty Democracy (NIMD).

Petri Hofsté

Commissaris

Petri Hofsté is de nummer één in de Top 100 Commissarissen-lijst van Management Scope. Ze is commissaris bij Volkswagen-importeur Pon Holdings, verzekeraar Achmea, Fugro en Rabobank.

Najima Khan

Advocaat

Najima Khan (1989) is lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Daarnaast is ze advocaat bij Adriaanse van der Weel advocaten. Haar aandachtsgebieden zijn media, zorg, (internationale) handel en bestuursrecht.

Aalt Klaassen

Partner

Researcher/consultant en medeoprichter van Board in Balance, een onafhankelijke organisatie die evaluaties van raden van commissarissen en raden van toezicht uitvoert en onderzoek verricht naar governance. Auteur van het Grant Thornton Commissarissen-benchmarkonderzoek. Tevens bestuursadviseur. Werkervaring onder andere in ondernemingsfinanciering, investor relations, (kapitaal)marktonderzoek, management development en good governance.

Oscar Toebosch

Partner

Researcher/consultant en medeoprichter van Board in Balance, een onafhankelijke organisatie die evaluaties van raden van commissarissen en raden van toezicht uitvoert en onderzoek verricht naar governance. Co-auteur van het Grant Thornton Commissarissen-benchmarkonderzoek. Tevens bestuursadviseur met specialisaties governance, strategieontwikkeling, verandermanagement en integrated reporting.

MIS HET NIET!

Maand van het Commissariaat