Selecteer een pagina

Programma

Maand van het Commissariaat
Dinsdag
3 november

14:30-16:00 uur

 

Opening: Corona/disruptie

Wat vragen deze tumultueuze tijden van de moderne commissaris? Commissarissen moeten alert zijn en op tijd ingrijpen bij een dreigende crisis. Het nieuwe toezicht draait om actief adviseren en meer aandacht voor de inhoud. Tegelijkertijd mag de commissaris niet op de stoel gaan zitten. Een duivels dilemma voor de commissaris in crisistijden.  

Sprekers: Tjalling Tiemstra & Inge Brakman

Donderdag
5 november

12:00-13:00

 

Commissarissen-benchmarkonderzoek

Het Grant Thornton Commissarissen-benchmarkonderzoek behoort tot de grootste onderzoeken in Nederland op het gebied van het functioneren van het commissariaat. De auteurs Aalt Klaassen en Oscar Toebosch nemen ons mee. Wat zijn de belangrijkste verbeterwensen van commissarissen? Welk oordeel geven zij over hun risicomanagement, werkgeversrol, samenstelling en zelfkritisch vermogen? Welke norm wordt gesteld? En wat kan en moet er echt beter?

Sprekers: Aalt Klaassen & Oscar Toebosch

Dinsdag
10 november

12:00-13:00

 

Integrated Reporting

Integrated Reporting wordt steeds populairder. Het merendeel van de beursgenoteerde bedrijven doet actief aan IR. Het sluit namelijk aan op de wens vanuit de samenleving: je ziet een sterkere roep om duurzaam beleid. Deze roep zet de bedrijven ertoe dat ze hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. 

Sprekers: Nicolette Loonen & Marleen Janssen Groesbeek

Donderdag
12 november

12:00-13:00

 

Impact & Sustainability

Ongelijkheid, klimaatverandering, armoede, CO2-reductie, zero waste of circulaire economie. Duurzaamheid en maatschappelijke impact zijn steeds prominenter aanwezig. Het bewust zijn hierover is groter dan ooit. Hoe neem je als commissaris hierin je verantwoordelijkheid? 

Spreker: Wouter Balm

Dinsdag
17 november

12:00-13:00

 

Samenstelling Raad van Commissarissen

Hoe zorg je ervoor dat je een effectieve en vooral diverse Raad van Commissarissen samenstelt? Wat mogen en moeten commissarissen en toezichthouders van elkaar verwachten? Tijdens dit tafelgesprek gaan we dieper in op de kwaliteit en samenstelling van Raad van Commissarissen en Raad van Toezicht. 

Sprekers: Jaap Winter & Marie-Leontine de Graaf Krüger

Donderdag
19 november

12:00-13:00

 

Onboarding

Hoe word je wegwijs als beginnende commissaris? Je moet de ins en outs van je sector weten, op de hoogte zijn van wet- en regelgeving etc. Daarnaast moet je een persoonlijke visie hebben, een eigen stijl stijl als commissaris of toezichthouders. Jacqueline Tammenoms Bakker, commissaris bij o.a. Boskalis, begeleidt nieuwe commissarissen in het eerste jaar na benoeming.

Spreker: Jacqueline Tammenoms Bakker

Host: Hajo van Beijma

dinsdag
24 november

12:00-13:00

 

Toezicht op veranderende risico’s

Risicomanagement vormt een steeds belangrijker onderdeel van het takenpakket van de commissaris. Waar moet je als commissaris op letten als het gaat over risico’s? Waar haal je de kennis vandaan? 

Spreker: Frits van der Woude & Najima Khan

vrijdag
27 november

14:30-16:00 uur

 

Afsluiting: De rol van de commissaris

Toezichthouders moeten in deze tijden niet het drukbezette management voor de voeten lopen. Dus de raad van commissarissen past terughoudendheid in crisistijd. Hoe kan een commissaris zich toch bewijzen?

Spreker: Petri Hofsté en Willem van Duin