Selecteer een pagina

Nationale dag Commissarissen en Toezichthouders

 

22 maart 2018

Sprekers 2018

Tijdens de nationale dag voor commissarissen en toezichthouders wordt de sociaal demografische situatie van 2023 behandeld. Concreet en zeer relevant, omdat je als commissaris je bezig moet houden met talentmanagement en HR-resource management, maar ook het profiel van de klant in 2023. Het CBS is bewust uitgenodigd als keynote-speaker omdat zij als geen ander de data en kennis van statistiek hebben.

Frank Bold is de organisatie in Tsjechië die de gedachte van de Praagse lente actief vertaald hebben in innovatieve concepten over hoe organisaties bestuurd kunnen worden. In de afgelopen 2 jaar hebben zij in diverse Europese landen uitgebreid onderzoek gedaan, door middel van interviews en groepsgesprekken om nieuwe vormen van governance te toetsen.
Filip Gregor geeft een frisse kijk op corporate governance die past in het beeld van 2023. Het is de ambitie van de spreker om jou als commissaris te laten reflecteren op governance vraagstukken in 2023.

Bart van der Mark heeft een gedegen IT-achtergrond bij onder andere CGI (voorheen CMG), Accenture en Cognizant. Hij is nu werkzaam als Business Innovation Leader op het gebied van Artificial Intelligence en heeft veel innovaties of nieuwe businessmodellen als kwartiermaker gefungeerd.
Bart geeft een overzicht van de stand van technologie in 2023 en koppelt dit aan de best practises in corporate governance. We hebben zorgvuldig gezocht naar een keynote speaker die zowel actief is op het gebied van technologische ontwikkelingen, en kennis en ervaring heeft over corporate governance. Geen technisch verhaal met onoverzienbare afkortingen, maar een synthese van de compliciteit tussen technologie en toezicht.

Jaap Winter was tot november 2017 Dean van de Vrije Universiteit Amsterdam. Nu onder andere verbonden aan INSEAD en adviseur voor boardroom members, voor zowel directeuren als commissarissen. Op basis van zijn kennis en ervaring met boardmember is aan hem gevraagd in te gaan op de vraag hoe boardmembers omgaan met veranderingen. Uiteindelijk gaat het niet alleen om de trend in 2023, maar ook hoe wij als commissarissen/toezichthouders hier mee omgaan.

Guido Bayens, oprichter en partner van Novius, gaat dieper in op de feiten en trends op het gebied van digitale transformatie. Deze workshop is bij uitstek geschikt voor commissarissen en toezichthouders die nu meer inzicht willen hebben in de kenmerken van digitale transformatie om in 2023 een goede commissaris te kunnen zijn.

Workshops

Mark van Vugt is Professor in psychologie en lid van het team dat innovatieve onderzoeksmethoden koppelt aan psychologische studies. In 2023 kunnen we aan de hand van de DNA profielen van boardmembers voorspellen hoe de teamprestatie eruit zou kunnen komen te zien.
Nu in 2018 heeft dit onderzoekprogramma DNA nodig van de deelnemers aan De Nationale Dag. In een van de parallel workshops geeft hij een overzicht van het onderzoek en de resultaten die dit oplevert.

Michiel de Vries heeft werkervaring opgedaan als business analist en bedrijfsadviseur bij Ernst & Young in London en Amsterdam. Als solution leader binnen E&Y Advisory toegelegd op ontwikkelen van scenario planning concepten. Michiel is sinds 2013 partner oprichter van Jester Strategy.

Michiel gaat tijdens de workshop samen met de deelnemers op praktische wijze in op het vormen van strategische scenarioplanning, die passen bij de best practises van 2023. Deze kennis maakt dat de deelnemers aan deze workshop als non-executive een succesvol 2023 creëren.

Jonge managers van nu zullen de C-suite van 2023 bezetten. Samen met Jr. kamer Nederland zullen 2-3 jonge managers en potentiële CEO’s gevraagd worden hun visie te geven in 2023.

The Next generation als klankboard voor klanken en trends.

Dagvoorzitter

Ron Steenkuijl is lid van de directie van ADG dienstengroep dat met 50.000 medewerkers een van de 10 grootste werkgevers in Nederland is. Ron Steenkuijl combineert deze functie met het landelijk voorzitterschap van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) en heeft zitting in de Raad van Toezicht bij MVO Nederland. Daarvoor werkte hij o.a. bij KPMG als senior consultant en maakte hij carrière bij USG/Start waarbij hij eindigde in de functie van algemeen directeur van het huidige USG Professionals.