Selecteer een pagina

Workshop 1
Michiel de Vries en Sander Molenaar
Scenarioplanning 2023: toegevoegde waarden van strategische scenario’s

Michiel de Vries heeft werkervaring opgedaan als business analist en bedrijfsadviseur bij Ernst & Young in London en Amsterdam. Als solution leader binnen E&Y Advisory toegelegd op ontwikkelen van scenario planning concepten. Michiel is sinds 2013 partner oprichter van Jester Strategy.

Sander Molenaar heeft een brede ervaring in de energiesector. Rode draad is vormgeven aan vernieuwing en verandering. In zijn rol als senior strateeg bij Enexis stond hij mede aan de basis van de strategische ontwikkeling van Enexis. Sinds 2015 is daarbij intensief gewerkt met toekomstscenario’s. Momenteel draagt hij in de rol van verandercoach bij aan de verandering via leiderschapsontwikkeling en teamcoaching.

Commissarissen zijn aan zet om de strategie van ondernemingen te ratificeren. Maar hoe doe je dat in een externe omgeving waarin verandering een constante is? Waar kijk je naar? Naar de inhoud van de strategie, of juist naar de totstandkoming hiervan? Of vooral naar de competenties van het bestuur? In de workshop “scenarioplanning 2023” gaan Michiel en Sander in op de wijze waarop strategische scenario’s toezicht op strategie kunnen vergemakkelijken. Strategische scenario’s zijn extreme, maar denkbare voorstellingen van de toekomst. Ze vormen een sterke basis voor een strategische dialoog over de toekomst tussen executives en non-executives. Aan de hand van de ervaringen van Enexis wordt de methode in een interactieve workshop toegelicht.

Workshop 2
Rolf Rijkmans en Henk Langeveld – alleen van 12.00 – 13.00 –
HR op weg naar 2023

Rolf Rijkmans en Henk Langeveld werken samen met de NCD aan een initiatief met als doel dat er meer commissarissen worden benoemd met een HR-achtergrond. Beiden hebben de Governance Essentials opleiding van het NCD gevolgd. Zij geven een interactieve workshop over de HR- uitdagingen waar governance in de komende jaren mee te maken krijgt. Wat zijn dan de gevolgen voor HR-beleid voor de toezichthouder van de toekomst en krijgt dit voldoende aandacht?

Rolf is een ervaren allround HR Director met achtergrond bij internationale bedrijven in de (high) tech zoals HP, KPN, ASML en Tebodin. Heeft daarnaast een ruime ervaring in bestuurs-, en adviesfuncties. Henk is een allround Interim HR Director met internationale ervaring bij bedrijven als ING, RELX, KPN, MAKRO en APG. Brede ervaring in cultuur/leiderschapsprogramma’s, reorganisaties en teamontwikkeling.

Workshop 2
Prof. Mark van Vugt en dr. Leander van der Meij  -alleen van 15.10 tot 16.10 uur –
Brains in de boardroom

Mark van Vugt is Professor in psychologie en lid van het team dat innovatieve onderzoeksmethoden koppelt aan psychologische studies. In deze workshop deelt Mark de nieuwste neurowetenschappelijke inzichten over leiderschap en groepsdynamiek. Hij legt uit hoe het brein werkt en hoe het brein beslissingen neemt die relevant zijn voor organisaties. Om aan deze workshop deel te nemen word je uitgenodigd om mee te doen aan een klein onderzoekje…

Lees hier meer over het onderzoek

Workshop 3
Guido Bayens, Jeroen Cloo, Pim Roessink
Kijken naar technologische trends als RvC/RvT

Guido Bayens is partner bij adviesgroep Novius en van origine bedrijfs- en informatie-architect. Daarnaast is hij lid van de Raad van Advies voor het Ministerie van Veiligheid en Justitie geweest. Door zijn kennis ziet hij grote ontwikkelingen binnen de IT-oplossingen, maar weet ook mee te praten over digitalisering in de volle breedte.
In deze workshop maakt u op ludieke en leerzame wijze kennis met de wereld van Digitale Transformatie en verkennen we de mogelijke invloed op uw organisatie. Het spel wordt gemodereerd door Jeroen Cloo, principal bedrijfs- en informatie-architect en begeleid door Pim Roessink, business consultant.

Workshop 4
Janine Zoer, Martin Bijl en Roy de Bruin
Visie van young management op 2023

Als partner van de NCD vervult de JCI (Junior Chamber International) natuurlijk ook een workshop over het algemene thema Future Fit!
In de workshop nemen Janine, Martin en Roy je mee in de paradox van o.a. hoofd en hart. Ons mens zijn maakt ons vatbaar voor bepaalde menselijke ervaringen en reactiepatronen die vaak een tegenstelling in zich dragen. Hierdoor ontstaat een ik-jij of een wij-zij houding. Tijdens de bekijken we op welke manier wij tegenstellingen dichterbij bij elkaar kunnen brengen en overeenkomsten kunnen vinden.

Ter inspiratie uit het boekje Ik en jij van Martin Buber.
Jij en ik en alle afzonderlijke personen worden geboren met een ieder van ons definiërend beeld. De mens tot wie ik jij zeg, ervaar ik niet. Maar ik sta met hem in relatie (ervaring is jij-verte). Relatie kan bestaan, ook als een mens tot wie ik Jij zeg, het in zijn ervaring niet merkt. Want Jij is meer dan Het weet. Jij doet meer en overkomt meer dan Het weet. Hier krijgt bedrog geen kans; hier staat de wieg van het werkelijke leven.

Workshop 5
Cathy van Beek en Filia Kramp
Naar een toekomstige Zorg-Governance
12.00-13.00 uur: lead Cathy van Beek; facility/moderate Filia Kramp
15.10-16.10 uur: lead Filia Kramp; facility/moderate Cathy van Beek

Cathy van Beek was van 2011 t/m 2017 Chief Medical Officer/lid RvB (CMO) met portefeuille patiëntenzorg (Kwaliteit en Veiligheid) van het Radboud UMC, na een loopbaan die voerde langs diverse zorgorganisaties in diversie functies. Ze is een ervaren toezichthouder en levert als docent bijdragen aan governance opleidingen. Sinds januari 2018 heeft ze een eigen bedrijf en is ze onder anderen ‘Kwartiermaker Duurzame Zorg’ voor het Ministerie van VWS.

Filia Kramp is een ervaren zorgbestuurder en gecertificeerde toezichthouder (CBM). Ze heeft een praktijk voor tijdelijk bestuur & management, organisatieadvies en -begeleiding. Haar loopbaan voerde in de directe patiëntenzorg en praktijkbegeleiding van studenten langs diverse ziekenhuizen en verpleeghuizen; directie- en bestuursfuncties in hoger beroepsonderwijs, justitiële jeugdzorg, welzijn en (openbare)gezondheidszorg.

Workshop 6
Fennemiek Gommer en Anne Mieke Eggenkamp
Future Fit: welke nieuwe vaardigheden vraagt dit van bestuur en toezicht?

Fennemiek Gommer en Anne Mieke Eggenkamp, partners van Caracta future directions, helpen leiderschapsteams bij het verkennen en vormgeven van hun toekomst. In de interactieve workshop ligt de nadruk op de vraag wat onze snel veranderende wereld vraagt aan nieuwe vaardigheden van bestuur en toezicht.

Na een korte verkenning van het thema brengen we een cruciale 21st century skill in de praktijk: creativiteit. We leren door te doen en ontwerpen samen nieuwe mogelijke toekomsten van toezicht. Beide creatieve facilitators delen een achtergrond in design thinking en ervaring als toezichthouder, Anne Mieke Eggenkamp was bovendien jarenlang voorzitter van het College van Bestuur van de Design Academy Eindhoven.

Workshop 7
Guus Klück en Floris Recourt – alleen van 12.00 tot 13.00 –
Register CBM: Voordelen van geregistreerd commissariaat

De NCD werkt nauw samen met het Register Certified Board Member. een bewijs van professionaliteit voor alle hardwerkende non-executive bestuurders die een rol in een Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht serieus nemen, die investeren in kennis en kunde en zich voortdurend bewust zijn van hun sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid. dat is de waarde van het Register Certifeid Board Member. zodat bij benoemingen iedereen direct kan zien wat de professionele intentie is van de nieuwe commissaris/toezichthouder. Via de NCD Academy is het mogelijk om jaarlijks via programma’s, colleges en terugkomdagen PE-punten te vergaren waardoor jouw professionaliteit wordt gewaarborgd.

Samen werken aan toezicht

Workshop 7
Gerard van Vliet – alleen van 15.10 tot 16.10 uur –
Commissarissen.nl

De NCD is initiatiefnemer van het platform ‘Commissarissen.nl’. Met als missie om beter leiderschap en toezicht in Nederland te bevorderen door (onderlinge) inspiratie en persoonlijke groei.
Hoe realiseren we dat? Door een actieve bijdrage te leveren aan beter toezicht. Dat doen we onder meer door nieuws, artikelen, blogs/vlogs, video, whitepapers te publiceren die de doelgroep activeren, inspireren en motiveren. Nadruk ligt daarbij op vernieuwing in governance, toekomstgerichtheid en het verrijken van elkaars inzichten.
Commissarissen.nl is voor iedereen die een positieve bijdrage wil leveren aan (nog) beter toezicht in Nederland, waarbij de community zich met name richt op (aankomende) commissarissen en toezichthouders.

Workshop 8
Karlijn L’Ortye
Van personal branding naar ‘Personal FANding’

Ontdek hoe je gevraagd zal worden voor je volgende positie!
Hoe kan het dat jij (nog) niet gevraagd bent? Of je dacht dat als je ‘die ene’ positie kreeg er wel automatisch een tweede zou volgen. Mis dus!
Je hebt alles in huis, je staat te popelen. Je hebt ook een netwerk maar als je zelf reageert op een rol als commissaris dan ben je één van de honderd of meer. Hoe val je dan wel op, zodat je dat commissariaat krijgt? Personal Branding was jaren lang hét antwoord. Een duidelijke profilering is echter niet meer genoeg.

Je zult aanwezig moeten zijn, zichtbaar en waarde blijven toevoegen. Dat kan als je erin slaagt van Personal Branding naar Personal FANding te gaan. Alleen dan zal JIJ worden gevraagd! Wat daar in de praktijk voor nodig is hebben we voor je op een rijtje gezet.

Workshop 9
Jeroen Veldman, Senior Research Fellow at Cass Business School, and Filip Gregor, Head of the Responsible Companies Section at Frank Bold; Coordinators of the Purpose of the Corporation Project
How Can Companies and Their Boards Engage with ESG-related Systemic Risks

This workshop will build on the morning presentation and the findings of the Purpose of the Corporation Project, a unique collaborative platform for academics and companies that develops new ways how corporate governance can help companies to effectively engage with long-term challenges.