De Dag van het Commissariaat heeft Talitha Muusse en Samuël Verpalen (Blikverruimers) toegevoegd aan het programma. Met de komst van Muusse en Verpalen is de programmering compleet.

Blikverruimers heeft de ambitie om Nederland toekomstklaar te maken: zij dagen de bestuurlijke status quo uit. Talitha Muusse en Samuël Verpalen geloven in diversiteit in raden van commissarissen en toezicht. Met andere woorden: Muusse en Verpalen willen de RvC’s ‘ontgrijzen’.

Programma Dag van het Commissariaat compleet

Met de komst van Muusse en Verpalen is de programmering van de Dag van het Commissariaat compleet. Opening speaker is Prinses Laurentien, oprichter van Missing Chapter. Met de stichting wil Laurentien kinderen een stem geven in onze maatschappij. Alle bedrijven zouden volgens de prinses naast een raad van commissarissen een Raad van Kinderen moeten hebben.Margot Scheltema, commissaris van onder meer De Nederlandsche Bank (DNB), TNT Nederland en Nedap is tevens keynote speaker. Scheltema is beroepscommissaris en bovendien één van de invloedrijkste commissarissen van corporate Nederland.

Mart de Kruif, voormalig commandant Landstrijdkrachten, vertelt over zijn visie op leiderschap met lessen uit de praktijk waarin keuzes soms een kwestie van leven of dood waren. Nederland staat bekend als een two-tierland. Ervaren non-executive director Hans-Peter Evers gaat dieper in op de keuze tussen one-tier- en het two-tiermodel. Michel Schuurman, directeur Politiek en Economie bij MVO Nederland, bespreekt de strijd tussen duurzaamheid en financiële winst.

Aanmelden voor de Dag van het Commissariaat kan hier.